Основната дейност на Финанс инфо асистанс ЕООД е изкупуване на вземания и събирането им.

Ако вашето вземане е продадено на Финанс инфо асистанс ЕООД, то Вие по някакъв начин сте нарушили договорните си задължения с Вашия предишен кредитор.

Основна цел на Финанс инфо асистанс ЕООД е да събере вземанията си, като за тази цел екипът ни от юристи има богат опит в заповедното и изпълнително производство. За да се избегне съдебната система, която излишно ще натовари длъжника с допълнителни такси и разноски, загубено време и отрицателни емоции, служителите на Финанс инфо асистанс ЕООД са винаги готови да се срещнат с длъжници и да намерят най-подходящия начин и схема за погасяване на задължение, в интерес и на двете страни.

Доброволното споразумяване е най-добрия вариант и за Вас и за нас, като по този начин двете страни поемат определени ангажименти, даващи спокойствие и увереност, така че задължението да бъде погасено, без излишни разходи и време и за двете страни.

Съдебното събиране е процедура натоварваща длъжника с допълнителни разходи над първоначалния дълг. Освен паричното увеличение на първоначалният дълг, длъжникът бива ограничаван чрез запор на банкови сметки, трудови и друг тип възнаграждения, запор на вземания, аренди, МПС-та; възбрани на недвижими имущества и т.н.

В останалите страници насочени към длъжници е дадена по-подробна информация за разноските и таксите дължими от тях.